Ingezonden stukken (18)

donderdag 30 november 2017 12:45

Ruilwinkel Alteveer

door Gerda Bos-Specken

Ruilwinkel Alteveer

Symposium Dementie Stadskanaal

Op woensdagavond 28 juni 2017 organiseren het Netwerk Dementie Groningen en welzijnsorganisatie Welstad in Theater Geert Teis in Stadskanaal een symposium over dementie, met een informatiemarkt, filmvertoning en deskundig panel. Het doel van dit symposium is om meer bekendheid te geven aan het onderwerp dementie, het taboe dat rondom dit onderwerp bestaat te doorbreken en de toegang naar hulp en ondersteuning eenvoudiger te maken De inloop vindt plaats vanaf 18.30 uur. De informatiemarkt start om 19.00. De opening zal gedaan worden om 19.30 door wethouder Boen. De sluiting van het programma is om 22.00 uur.

Het symposium is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met mensen met dementie en hier vragen over heeft. De toegang is gratis. Op de informatiemarkt komt u te weten welke voorzieningen er zijn in Stadskanaal voor mensen met dementie en hun naasten. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld informatievoorziening, ondersteuning, dagbesteding, verzorging of verpleging en handige hulp op praktisch of financieel gebied. Verschillende organisaties, zoals BCM Woonzorg, Buurtzorg, Zorggroep Meander, TSN Thuiszorg, Rabobank en Dagbesteding, zullen zich tijdens deze informatiemarkt aan u presenteren.

Ook wordt tijdens het symposium de film “Met jouw hoofd in mijn handen” getoond en beantwoordt een deskundig panel, bestaande uit onder andere een huisarts, een casemanager dementie en een ervaringsdeskundige, vragen.

Dit symposium wordt georganiseerd door de werkgroep Dementievriendelijk Stadskanaal, bestaande uit Netwerk Dementie Groningen, Stichting Welstad, TSN Thuiszorg en Zorggroep Meander. Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt door het Wildervankfonds en Rabobank.

BERT WOLFS 25 JAAR ORGANIST IN VLEDDEREEN

VLEDDERVEEN – De Hervormde Evangelisatie Jeruël van Vledderveen verkeert in de dankbare positie dat het kan beschikken over drie vaste organisten die er voor zorgen dat elke zondag opnieuw de gemeentezang wordt begeleid tijdens de kerkdienst. Nadat Albert Meems en Gert Meijer hem al eerder voorgingen, werd er afgelopen zondag 7 mei 2017 na afloop van de eredienst bij stilgestaan dat ook Bert Wolfs uit Onstwedde er al 25 jaar trouwe dienst op heeft zitten. Na een korte toespraak van ouderling Maarsingh ontving Bert, in het bijzijn van zijn moeder, een zilveren dasspeld van de gemeente in de vorm van een kerkorgel en was er koffie en gebak.

Organist Jeruel

Agogisch centrum "De Regenboog"

 

In het agogisch centrum komen mensen met psychiatrische problematieken (ondersteuning NOVO) en mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (Ondersteuning Noorderbrug).de regenboog-1

de regenboog-2

Kent u mensen die voor een naaste zorgen?

 

Kent u mensen die voor een naaste zorgen? Mensen die voor hun kind, ouder, partner of vriend(in) zorgen als deze ziek is of een handicap heeft. Als deze zorg langer duurt dan een paar maanden of meerdere uren per week vraagt, dan is iemand mantelzorger. Zorgen voor een ander kan grote gevolgen hebben voor het eigen leven van een mantelzorger.

Omdat het vanzelfsprekend is om voor een ander te zorgen. Omdat het niet vanzelfsprekend is om hierbij ondersteuning te vragen, Daarom zijn we op zoek naar zoveel mogelijk mantelzorgers.

Om hen te informeren over ondersteuningsmogelijkheden.

En om te laten weten dat ze jaarlijks in aanmerking kunnen komen voor een gemeentelijke mantelzorgwaardering. Het is doorlopend mogelijk om iemand aan te melden voor een mantelzorgwaardering.

De voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen zijn:

- De mantelzorger is 18 jaar of ouder

- Degene die zorg ontvangt woont in de gemeente Stadskanaal

- De mantelzorg duurt langer dan 3 maanden

- De mantelzorg omvat meer dan 8 uur per week.

 

Een keer per jaar wordt de waardering uitgereikt, meestal rondom de Dag van de Mantelzorg, in november. Kent u mensen die ervoor in aanmerking komen? Wilt u hen dan attent maken op deze mogelijkheid?

Voor een aanmelding is het nodig om ingeschreven te staan bij het Steunpunt Mantelzorg. Inschrijven kan via www.mantelzorgpoort.nl of door een aanmeldformulier in te vullen en in leveren bij stichting Welstad. Voor meer informatie of een formulier kunt u contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg, Stichting Welstad: 0599 – 635 999 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

donderdag 25 februari 2016 10:47

Geboren Ruben Vos

door Mariette

geboortekaartje 001 1

maandag 07 december 2015 19:59

Midwinterhoornblazers‏

door Mariette

IMG 0397

maandag 03 november 2014 08:20

Informatie naar voorouders

door Mariette

Beste inwoners, 

Wij hebben onderstaande aanvraag via de website ontvangen. Heeft u, of weet u meer over deze voorgeschiedenis laat het ons dan weten, dan bregen wij u in contact met de heer Willemse.

Geachte heer/mevrouw,

Mijn onderzoek naar mijn voorouders verplaatst zich naar Vledderveen. Kunt u mij vertellen of er een mogelijkheid is om de persoonlijke gegevens rond 1850 op te vragen. Het betreft de familie Molenaar.

Alvast dank.

Peter Willemse

donderdag 26 juni 2014 15:33

Expositie Tuin & Kunst tiendaagse

door Mariette

 

Expositie Tuin en Kunst2014 025Tuin en Kunst2014 003

dinsdag 03 juni 2014 12:12

De bloemetjes zijn erweer!

door Mariette

pa 001pa 002

<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>
Pagina 1 van 2