woensdag 05 oktober 2016 17:54

Verdachte zaken? Meld het bij de politie

door  Gerda Bos-Specken

Verdachte zaken? Meld het bij de politie

 

Een groot deel van de jaarlijks door de politie opgeloste misdrijven is te danken aan tips. Wie iets wil melden over een misdrijf, kan dat 24 uur per dag doen; telefonisch, per mail, brief, of mondeling in het politiebureau. Een andere optie is Meldpunt Anoniem (0900-8070). Als het maar gebeurt. Dan kan de politie de daders aanpakken en wordt het gebied voor iedereen weer veiliger.

Een automobilist rijdt door nadat hij tegen een geparkeerde auto is gebotst en u heeft z’n kenteken genoteerd. Er lopen vreemde mensen door de straat die opvallend veel belangstelling hebben voor het huis van de buren of de geparkeerde auto’s. Het zijn maar twee willekeurige voorbeelden van meldingen uit de dagelijkse praktijk, waar de politie blij mee is.

 

Achteraf spijt

En niet alléén zij. De eigenaar van de geparkeerde auto kan door de melding zijn schade verhalen en door de tip over vreemde snoeshanen wordt mogelijk een inbraak of autokraak voorkomen. Niemand die dan dankjewel zegt. Maar de politie heeft genoeg voorbeelden waarin buurtgenoten achteraf zeggen spijt te hebben dat zij niet belden.

 

Handig

Twijfelt u toch? Agenten komt liever voor niets, dan te laat, dus bel dan voor alle zekerheid toch het alarmnummer 112 (bij acute zaken), of het algemene nummer 0900-8844 (als het minder haast heeft). Probeer ook kenmerken van dader(s) en vervoermiddel(en) te noteren, want soms kan de politie niet direct op uw telefoontje reageren. Dan is een kladje wel zo handig.

 

Meer informatie

Meer informatie of contact met uw wijkagent? Vul op www.politie.nl (Mijn Buurt) uw postcode in. Automatisch verschijnen dan naam en foto.