Gerda Bos-Specken

woensdag 06 december 2017 18:42

Glasvezel gaat door!

We hebben het gehaald! 50% van de inwoners van het buitengebied van Westerwolde en Stadskanaal zeggen "JA" tegen glasvezel. Daarmee hebben we er met elkaar voor gezorgd dat de schop in de grond gaat in 2018.

BEDANKT VOOR UW ENTHOUSIASME EN INZET...

Glasvezel in 2018

 

Heeft u zich nog niet  aangemeld, maar wilt u nog wel graag meedoen? U kunt zich nog steeds online inschrijven, klik hier voor meer informatie.

donderdag 30 november 2017 12:45

Ruilwinkel Alteveer

Ruilwinkel Alteveer

donderdag 30 november 2017 10:28

Verklaring locoburgemeester brand Stadskanaal

Verklaring locoburgemeester over brand Wagenmaker Stadskanaal

Afgelopen maandagavond is er brand uitgebroken aan de Wagenmaker, bij het bedrijf A. Talen recycling. Er staat sindsdien een grote berg afval van diverse samenstelling in brand.

Locoburgemeester Johan Hamster:

"Vervelend is dat deze brand voor overlast heeft gezorgd voor ondernemers en inwoners in de omgeving, door de vrijgekomen rook. Na het oorspronkelijke werk van het beschermen van mens en dier is de focus verlegd naar het bestrijden van de brand. Dat is lastig gebleken. Daarom is eerst besloten het afval op die locatie gecontroleerd te laten afbranden. Belangrijke aspecten daarbij zijn het zo veel mogelijk beperken van de overlast en mogelijke milieuschade.

Op de avond zelf is het Dierentehuis Ter Marse ontruimd. De brandweer heeft daarnaast op ons verzoek continu de verspreiding van de rook gemonitord en ook actief de omgeving geïnformeerd over de rookverspreiding. Hierbij is actief geadviseerd om ramen en deuren te sluiten.

Woensdag hebben wij geconstateerd dat de weersomstandigheden ongunstig zijn en de snelheid van verbranding van de afvalbult tegenvalt. Daarom is nu besloten de brand actiever te gaan bestrijden. Doel is enerzijds het verminderen van de rookoverlast, en anderzijds het tempo van verbranding te laten versnellen. Het streven is de duur van de verdere overlast te beperken. Dat willen we ook graag omdat een mogelijke veranderende windrichting de rookoverlast kan vergroten.

Er is door de gemeente de afgelopen dagen continu contact geweest met Brandweer, Veiligheidsregio, GGD/GHOR, ODG, Waterschap en provincie. Ook is er actief gecommuniceerd met omwonenden op het industrieterrein. Via de website, media en sociale media blijven we actief informeren. Het advies blijft, zoals bij elke brand, uit de rook te blijven en bij rookoverlast de ramen en deuren te sluiten”.

donderdag 16 november 2017 12:08

Appeltjes van Oranje 2018

Er is vanuit het Oranje Fonds gestart met een zoektocht naar de Appeltjes van Oranje 2018 onder het thema "Jong en sociaal ondernemend"!

 

Het Oranje Fonds wordt iedere dag geraakt door mensen die iets goeds doen voor een ander. Ze zijn van alle leeftijden! Maar dit jaar zoekt het Oranje Fonds voor de Appeltjes van Oranje de jongere generatie, tot 35 jaar, die dat initiatief neemt. We zetten de spolight op de sociale projecten en de energie die deze jonge mensen daarmee teweeg brengen. Samen met collega's en vrijwilligers zorgen ze voor contact tussen en meedoen van (kwetsbare) anderen.

 

Het Appeltje van Oranje bestaat uit een prijs van € 15.000 en een bronzen beeldje dat is gemaakt door Prinses Beatrix. Het Appeltje is een blijk van waardering voor bestaande, succesvolle sociale initiatieven, die erin slagen verschillende groepen mensen op een bijzondere manier bij elkaar te brengen. De prestigieuze prijs wordt elk jaar in mei uitgereikt door de beschermvrouwe van het Oranje Fonds, Koningin Maxima.

 

Pas je in het bovengenoemd beeld? Meld je dan uiterlijk 24 november 2017 aan. Meer informatie en de criteria zijn te vinden op www.oranjefonds.nl/appeltjes

woensdag 01 november 2017 13:11

2 december - Sinterklaas in Vledderveen

Lieve kinderen uit Vledderveen,

Op zaterdagmiddag 2 december komt Sinterklaas weer in Vledderveen. 

Geef je vòòr 27 november op, dan zien we je graag om 14.45 uur in de zaal van café Veldzicht!

Flyer Sinterklaas 2017

maandag 16 oktober 2017 20:08

Spookachtig gezellig in het Vledderbos

Het was spookachtig gezellig in het Vledderbos afgelopen zaterdag 14 oktober!

spook

Zo'n 30 deelnemers trokken voorzichtig, maar moedig, door het met spoken gevulde Vledderbos!

Een gil, een kreet, een lach, veel schrikeffecten... maar ook heuse lijken, een kinderwagen en een doodskist stonden langs de schaars verlichte route! De durfals hebben allemaal het café veilig terug gevonden. 

Doet u de volgende keer ook mee?!

Klik hier voor de fotoreportage.

dinsdag 10 oktober 2017 12:51

Inloopmiddagen/avonden SNEL INTERNET

Snel Internet in Vledderveen

snel-internet

Inloopmiddagen en inloopavonden zijn kleinschalige bijeenkomsten, dicht bij u in de regio! Tijdens deze bijeenkomsten kunt u uw vragen stellen over glasvezel bij u thuis. U kunt, als u dat wilt, geholpen worden bij uw keuze door onze ambassadeurs die aanwezig zijn.

 

De bijeenkomsten worden georganiseerd op:

12 oktober 17 Sellingen Gemeentehuis, kantine (Dorpsstraat 1) 14.00 - 16.00 uur
13 oktober Stadskanaal Noord ... MFA De Noordstee (Berkenstraat 2d) 19.30 - 22.00 uur
16 oktober Musselkanaal MFA Lint, (Willem Diemerstraat 7) 19.30 - 22.00 uur
16 oktober Bellingwolde De Meet, (Dorpsplein 6) 19.30 - 21.00 uur
17 oktober Ter Apel Boschhuis, kleine zaal (Boslaan 6) 19.00 - 21.00 uur
18 oktober Vledderveen Café Veldzicht (Waterschapsweg 7) 19.30 - 22.00 uur
19 oktober Wedde Gemeentehuis (Hoofdweg 2)
onder voorbehoud 
14.00 - 16.00 uur
19 oktober Vlagtwedde Zaal 12, kleine zaal (Wilhelminastraat 37) 19.00 - 21.00 uur
19 oktober Onstwedde Zalencentrum De Brinkhof (Dorpsstraat 5)... 19.30 - 22.00 uur
23 oktober Veelerveen Noabershoes (Veelerveensterweg 47) 19.30 - 21.00 uur
24 oktober Alteveer De Drijscheer (Keiweg 1) 19.30 - 22.00 uur
26 oktober Blijham Het oude Wapen (Hoofdweg 70) 19.30 - 21.00 uur
26 oktober Mussel Zaal Café Das (Musselweg 41) 19.30 - 22.00 uur
31 oktober Stadskanaal Gemeentehuis (Raadhuisplein 1) 14.00 - 16.00 uur

 

 

vrijdag 29 september 2017 18:55

18 november - Bezoek Meyer Werft Papenburg

Op 18 november ging Plaatselijk Belang Vledderveen met een bus vol inwoners en een paar gasten uit de omgeving naar Meyer Werft in Papenburg (D). Met een eenvoudige, maar lekkere, lunch in de bus kwamen we rond 13.00 uur aan in Papenburg. 

 

Een Nederlandse gids vertelde ons over de geschiedenis van de werf, de opbouw van de prachtige schepen en hoe deze enorme schepen de werf verlaten om overgedragen te worden aan de afnemer.

Het was een indrukwekkende rondleiding!

 

Na afloop bracht de bus ons naar het centrum van Papenburg, waar we ontvangen werden met Kaffee/Tee und Kuchen!

 

Het was een leerzame en erg gezellige dag!

 

Klik hier voor de foto's

zondag 06 augustus 2017 12:21

9 september - Hap, Trap & Geniet Fietstocht

Op zaterdag 9 september was het weer zover! Met ruim 40 inwoners van Vledderveen hebben we een route van ca. 25 kilometer gefietst door ons mooie landschap! 

Na ca. 12 kilometer over mooie fietspaden stond in Gasterij Natuurlijk Smeerling een heerlijk buffet voor ons klaar met diverse streekgerechten. Een prachtige locatie en heerlijk eten! Vanuit Smeerling fietsten we weer ca. 12 kilometer terug richting Stadskanaal, waar we in de ijsgrot van de Rode Loper een lekker toetje konden halen. IJs, snoepjes, lekkere toetjes, slagroom en fruit... Een ieder kon zijn hart ophalen!

We kijken terug op een zeer geslaagde tocht... op naar volgend jaar!

2017-09-09 Collage

zondag 06 augustus 2017 12:12

Rode Kruis aan Huis

Rode Kruis voor een veilig thuis Rode Kruis

Het Rode Kruis komt aan huis en denkt met u mee.

 

Wist u dat er jaarlijks meer slachtoffers vallen door ongelukken in en om het huis dan in het verkeer?

 

Veel mensen realiseren zich niet of pas als het te laat is, dat hele gewone dingen in huis zoals bijzettafeltjes of losliggende vloerkleden oorzaak kunnen zijn voor onherstelbaar letsel. Denk aan een vervelende valpartij door een vloerkleedje. Uiteraard kunt u dan een alarmnummer bellen voor hulp, maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Met wat simpele tips en aanpassingen kunt u zich goed voorbereiden op ongelukken in en om het huis.

Natuurlijk weet u wat u moet doen om thuis veiliger te leven. Of is dat toch niet zo? We weten allemaal dat een brandmelder het veiliger maakt thuis. En dat een EHBO set in huis hebben ook geen overbodige luxe is. Maar heeft u ook een EHBO set thuis? En heeft u de juiste spullen hierin? En hangt er daadwerkelijk een brandmelder bij u thuis en weet u wel zeker dat deze het nog doet? Wanneer heeft u deze voor het laatst gecontroleerd? Een hoop ellende kan bespaard blijven als u zich goed voorbereidt.

 

Kun je alles voorkomen?

Natuurlijk kunnen er altijd situaties ontstaan waar u zelf geen invloed op heeft, maar waarbij u wel hulp zou kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld bij elektriciteitsuitval, extreem winterweer waardoor u niet naar buiten kunt. Het gebeurt misschien niet vaak, maar uitgesloten dat het u kan overkomen is het niet. In dit soort noodsituaties is hulp krijgen of kunnen geven heel belangrijk.

 

Wat te doen?

U kunt zich opgeven voor het Rode Kruis aan Huis bezoek. We bespreken dan samen met u hoe u thuis veiliger kunt leven. U krijgt dan tips hoe u bepaalde “risico’s in uw huis kunt beperken. Ook wordt samen met u besproken wie u kan helpen in geval van nood, maar eventueel ook wie u zelf zou kunnen helpen. Dit hoeft niet fysiek te zijn, soms kan een telefoontje naar de ander ook de nodige hulp zijn. Samen staat u sterker. Wat is Rode Kruis aan Huis? U wordt op afspraak bij u thuis bezocht door een vrijwilliger van het Rode Kruis. De vrijwilliger loopt met u samen de mogelijke risico’s in en om uw huis door en bekijkt samen met u de mogelijke oplossingen.

 

Hoe meld ik mij aan?

Interesse in Rode Kruis aan Huis en wilt u zich aanmelden? Dat kan heel simpel. Meld u telefonisch of per mail aan via onderstaande contactgegevens. Wij bespreken dan met u de mogelijkheden voor een bezoek bij u thuis. Het Rode Kruis aan Huis is voor u kosteloos.

Rode Kruis Zuidoost Groningen

Telefoon: 06 -30307320

Mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

zondag 28 mei 2017 10:59

Symposium Dementie Stadskanaal

Symposium Dementie Stadskanaal

Op woensdagavond 28 juni 2017 organiseren het Netwerk Dementie Groningen en welzijnsorganisatie Welstad in Theater Geert Teis in Stadskanaal een symposium over dementie, met een informatiemarkt, filmvertoning en deskundig panel. Het doel van dit symposium is om meer bekendheid te geven aan het onderwerp dementie, het taboe dat rondom dit onderwerp bestaat te doorbreken en de toegang naar hulp en ondersteuning eenvoudiger te maken De inloop vindt plaats vanaf 18.30 uur. De informatiemarkt start om 19.00. De opening zal gedaan worden om 19.30 door wethouder Boen. De sluiting van het programma is om 22.00 uur.

Het symposium is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met mensen met dementie en hier vragen over heeft. De toegang is gratis. Op de informatiemarkt komt u te weten welke voorzieningen er zijn in Stadskanaal voor mensen met dementie en hun naasten. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld informatievoorziening, ondersteuning, dagbesteding, verzorging of verpleging en handige hulp op praktisch of financieel gebied. Verschillende organisaties, zoals BCM Woonzorg, Buurtzorg, Zorggroep Meander, TSN Thuiszorg, Rabobank en Dagbesteding, zullen zich tijdens deze informatiemarkt aan u presenteren.

Ook wordt tijdens het symposium de film “Met jouw hoofd in mijn handen” getoond en beantwoordt een deskundig panel, bestaande uit onder andere een huisarts, een casemanager dementie en een ervaringsdeskundige, vragen.

Dit symposium wordt georganiseerd door de werkgroep Dementievriendelijk Stadskanaal, bestaande uit Netwerk Dementie Groningen, Stichting Welstad, TSN Thuiszorg en Zorggroep Meander. Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt door het Wildervankfonds en Rabobank.

zondag 28 mei 2017 10:54

Fixi: Oog voor jouw omgeving

Fixi: Oog voor jouw omgeving

Stel je voor: knalgele straatstenen in jouw straat of een fontein met felgeel water… Dat valt wel op! Maar hoe zit dat met een loszittende stoeptegel, een lantaarnpaal die stuk is of rondslingerend vuilnis? Inwoners kunnen vanaf 1 mei dit soort zaken eenvoudig melden via de app Fixi (te downloaden in de App Store of Google Play Store) of de speciale website https://citizen.getfixi.com/.

Met Fixi kan men online een melding doen door een omschrijving te geven, locatie toe te voegen en eventueel een foto van de huidige situatie. Fixi stuurt de melding automatisch door naar de uitvoerende instanties. Zij gaan vervolgens met de melding aan de slag.

Met deze nieuwe werkwijze kan de melder de status volgen van de melding in Fixi. Bovendien krijgt de melder een notificatie (soms met een foto van de nieuwe situatie) toegestuurd als de melding is afgedaan.

Daarnaast houdt de gemeente een fotowedstrijd voor inwoners, waarmee ze kans maken op één van vijf kanariegele polaroidcamera’s:

Ixi ixi wat jij niet ziet…en het is geel. Heb jij oog voor je omgeving? Laat het zien! Maak een foto van een geel voorwerp in jouw straat, wijk of buurt en deel deze op de facebookpagina van de gemeente via facebook.com/gemstadskanaal. Wie weet win jij een van de vijf kanariegele polaroidcamera’s!

Meer informatie vind je op www.stadskanaal.nl/ixiwatjijnietziet

BERT WOLFS 25 JAAR ORGANIST IN VLEDDEREEN

VLEDDERVEEN – De Hervormde Evangelisatie Jeruël van Vledderveen verkeert in de dankbare positie dat het kan beschikken over drie vaste organisten die er voor zorgen dat elke zondag opnieuw de gemeentezang wordt begeleid tijdens de kerkdienst. Nadat Albert Meems en Gert Meijer hem al eerder voorgingen, werd er afgelopen zondag 7 mei 2017 na afloop van de eredienst bij stilgestaan dat ook Bert Wolfs uit Onstwedde er al 25 jaar trouwe dienst op heeft zitten. Na een korte toespraak van ouderling Maarsingh ontving Bert, in het bijzijn van zijn moeder, een zilveren dasspeld van de gemeente in de vorm van een kerkorgel en was er koffie en gebak.

Organist Jeruel

zondag 28 mei 2017 10:29

Agogisch centrum 'De Regenboog'

Agogisch centrum "De Regenboog"

 

In het agogisch centrum komen mensen met psychiatrische problematieken (ondersteuning NOVO) en mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (Ondersteuning Noorderbrug).de regenboog-1

de regenboog-2

zondag 28 mei 2017 10:26

Mantelzorg en mantelzorgwaardering

Kent u mensen die voor een naaste zorgen?

 

Kent u mensen die voor een naaste zorgen? Mensen die voor hun kind, ouder, partner of vriend(in) zorgen als deze ziek is of een handicap heeft. Als deze zorg langer duurt dan een paar maanden of meerdere uren per week vraagt, dan is iemand mantelzorger. Zorgen voor een ander kan grote gevolgen hebben voor het eigen leven van een mantelzorger.

Omdat het vanzelfsprekend is om voor een ander te zorgen. Omdat het niet vanzelfsprekend is om hierbij ondersteuning te vragen, Daarom zijn we op zoek naar zoveel mogelijk mantelzorgers.

Om hen te informeren over ondersteuningsmogelijkheden.

En om te laten weten dat ze jaarlijks in aanmerking kunnen komen voor een gemeentelijke mantelzorgwaardering. Het is doorlopend mogelijk om iemand aan te melden voor een mantelzorgwaardering.

De voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen zijn:

- De mantelzorger is 18 jaar of ouder

- Degene die zorg ontvangt woont in de gemeente Stadskanaal

- De mantelzorg duurt langer dan 3 maanden

- De mantelzorg omvat meer dan 8 uur per week.

 

Een keer per jaar wordt de waardering uitgereikt, meestal rondom de Dag van de Mantelzorg, in november. Kent u mensen die ervoor in aanmerking komen? Wilt u hen dan attent maken op deze mogelijkheid?

Voor een aanmelding is het nodig om ingeschreven te staan bij het Steunpunt Mantelzorg. Inschrijven kan via www.mantelzorgpoort.nl of door een aanmeldformulier in te vullen en in leveren bij stichting Welstad. Voor meer informatie of een formulier kunt u contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg, Stichting Welstad: 0599 – 635 999 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

dinsdag 18 april 2017 20:18

27 april - Koningsdagontbijt

Op donderdagochtend 27 april organiseert Plaatselijk Belang Vledderveen een luxe Koningsdagontbijt. U wordt rond 08.30 uur verwacht in de zaal naast Café Veldzicht!

Geef u vòòr 22 april op via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Er zijn geen kosten aan verbonden!

 

Koningsdagontbijt

 

Graag tot dan!

dinsdag 18 april 2017 20:14

22 april - Vledderveen Schoon

Op zaterdagochtend 22 april gaan we weer gezamenlijk op zoek naar zwerfvuil. Doe gezellig mee!!

vledderveen schoon

We starten om 10.00 uur met een kopje koffie of thee bij Café Veldzicht. Rond 12.00 uur heeft Ria een kopje soep voor ons klaar!

Voor het materiaal wordt gezorgd. Er zijn een aantal hesjes beschikbaar. Heeft u er zelf een, neem die dan mee.

 

We zien u graag zaterdag 22 april! Tot dan.

De werkgroep Jeugd nodigt alle kinderen tot 12 jaar uit om op 8 april mee te doen aan de Paaseizoekactie in het Vledderbos!!

 

Geef je vòòr 5 april op via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  met je voor- en achternaam en je leeftijd.

 

Doe gezellig mee en we zien je graag op 8 april in het Vledderbos!

 

2017-04-08 paaseieren zoeken

<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>
Pagina 1 van 3