donderdag 16 november 2017 12:08

Appeltjes van Oranje 2018

door  Gerda Bos-Specken

Er is vanuit het Oranje Fonds gestart met een zoektocht naar de Appeltjes van Oranje 2018 onder het thema "Jong en sociaal ondernemend"!

 

Het Oranje Fonds wordt iedere dag geraakt door mensen die iets goeds doen voor een ander. Ze zijn van alle leeftijden! Maar dit jaar zoekt het Oranje Fonds voor de Appeltjes van Oranje de jongere generatie, tot 35 jaar, die dat initiatief neemt. We zetten de spolight op de sociale projecten en de energie die deze jonge mensen daarmee teweeg brengen. Samen met collega's en vrijwilligers zorgen ze voor contact tussen en meedoen van (kwetsbare) anderen.

 

Het Appeltje van Oranje bestaat uit een prijs van € 15.000 en een bronzen beeldje dat is gemaakt door Prinses Beatrix. Het Appeltje is een blijk van waardering voor bestaande, succesvolle sociale initiatieven, die erin slagen verschillende groepen mensen op een bijzondere manier bij elkaar te brengen. De prestigieuze prijs wordt elk jaar in mei uitgereikt door de beschermvrouwe van het Oranje Fonds, Koningin Maxima.

 

Pas je in het bovengenoemd beeld? Meld je dan uiterlijk 24 november 2017 aan. Meer informatie en de criteria zijn te vinden op www.oranjefonds.nl/appeltjes

Meer in deze categorie: « Rode Kruis aan Huis