zondag 28 mei 2017 10:59

Symposium Dementie Stadskanaal

door  Gerda Bos-Specken

Symposium Dementie Stadskanaal

Op woensdagavond 28 juni 2017 organiseren het Netwerk Dementie Groningen en welzijnsorganisatie Welstad in Theater Geert Teis in Stadskanaal een symposium over dementie, met een informatiemarkt, filmvertoning en deskundig panel. Het doel van dit symposium is om meer bekendheid te geven aan het onderwerp dementie, het taboe dat rondom dit onderwerp bestaat te doorbreken en de toegang naar hulp en ondersteuning eenvoudiger te maken De inloop vindt plaats vanaf 18.30 uur. De informatiemarkt start om 19.00. De opening zal gedaan worden om 19.30 door wethouder Boen. De sluiting van het programma is om 22.00 uur.

Het symposium is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met mensen met dementie en hier vragen over heeft. De toegang is gratis. Op de informatiemarkt komt u te weten welke voorzieningen er zijn in Stadskanaal voor mensen met dementie en hun naasten. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld informatievoorziening, ondersteuning, dagbesteding, verzorging of verpleging en handige hulp op praktisch of financieel gebied. Verschillende organisaties, zoals BCM Woonzorg, Buurtzorg, Zorggroep Meander, TSN Thuiszorg, Rabobank en Dagbesteding, zullen zich tijdens deze informatiemarkt aan u presenteren.

Ook wordt tijdens het symposium de film “Met jouw hoofd in mijn handen” getoond en beantwoordt een deskundig panel, bestaande uit onder andere een huisarts, een casemanager dementie en een ervaringsdeskundige, vragen.

Dit symposium wordt georganiseerd door de werkgroep Dementievriendelijk Stadskanaal, bestaande uit Netwerk Dementie Groningen, Stichting Welstad, TSN Thuiszorg en Zorggroep Meander. Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt door het Wildervankfonds en Rabobank.