zondag 28 mei 2017 10:26

Mantelzorg en mantelzorgwaardering

door  Gerda Bos-Specken

Kent u mensen die voor een naaste zorgen?

 

Kent u mensen die voor een naaste zorgen? Mensen die voor hun kind, ouder, partner of vriend(in) zorgen als deze ziek is of een handicap heeft. Als deze zorg langer duurt dan een paar maanden of meerdere uren per week vraagt, dan is iemand mantelzorger. Zorgen voor een ander kan grote gevolgen hebben voor het eigen leven van een mantelzorger.

Omdat het vanzelfsprekend is om voor een ander te zorgen. Omdat het niet vanzelfsprekend is om hierbij ondersteuning te vragen, Daarom zijn we op zoek naar zoveel mogelijk mantelzorgers.

Om hen te informeren over ondersteuningsmogelijkheden.

En om te laten weten dat ze jaarlijks in aanmerking kunnen komen voor een gemeentelijke mantelzorgwaardering. Het is doorlopend mogelijk om iemand aan te melden voor een mantelzorgwaardering.

De voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen zijn:

- De mantelzorger is 18 jaar of ouder

- Degene die zorg ontvangt woont in de gemeente Stadskanaal

- De mantelzorg duurt langer dan 3 maanden

- De mantelzorg omvat meer dan 8 uur per week.

 

Een keer per jaar wordt de waardering uitgereikt, meestal rondom de Dag van de Mantelzorg, in november. Kent u mensen die ervoor in aanmerking komen? Wilt u hen dan attent maken op deze mogelijkheid?

Voor een aanmelding is het nodig om ingeschreven te staan bij het Steunpunt Mantelzorg. Inschrijven kan via www.mantelzorgpoort.nl of door een aanmeldformulier in te vullen en in leveren bij stichting Welstad. Voor meer informatie of een formulier kunt u contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg, Stichting Welstad: 0599 – 635 999 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.