zondag 04 december 2016 12:11

Oud & Nieuw

door  Gerda Bos-Specken

Oud & Nieuw

De jaarwisseling gaat nog elk jaar gepaard met schade aan gemeentelijke eigendommen, zoals verkeersborden, bushokjes en straatverlichting. Een flinke schadepost. Met uw hulp kunnen we de schade beperken.

 

Wat kunt u doen?

U kunt uw bijdrage leveren door ervoor te zorgen dat losliggende materialen zijn opgeruimd. Als u ziet dat vernielingen worden gepleegd, neem dan contact op met de politie (0900-8844) en geef het signalement van de dader door.
Als vernielingen zijn gepleegd vragen wij u sowieso melding te maken bij de servicelijn van de gemeente (0900 - 631 4050). Het telefoonnummer is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

 

Wat gebeurt er met de daders?

Als er daders zijn aangehouden, is het snelrecht van toepassing. Dit betekent dat zij binnen een paar dagen voor de rechter moeten komen.

 

Vreugdevuren en vuurwerk

Vreugdevuren zijn verboden. Ze zijn gevaarlijk en brengen schade voor de omgeving. De brandweer zal vreugdevuren zo snel mogelijk blussen.
Het afsteken van legaal vuurwerk mag alleen op oudejaarsdag vanaf 10.00 uur ’s ochtends tot 02.00 ‘s nachts.

 

Voorzichtig met alcohol

Het drinken van een glaasje is geen probleem, als dat met mate gebeurt. Maar bij veel vernielingen en overlast is overmatig drankgebruik een oorzaak. De horecagelegenheden letten extra op bezoekers die al stevig in het glaasje hebben gekeken. Is dat het geval, dan zal de toegang worden geweigerd.
Bovendien geldt: onder de 18 jaar, dan geen alcohol.

 

Meer informatie

Hebt u in de aanloop naar de jaarwisseling nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met het algemene telefoonnummer van de gemeente Stadskanaal, 0599-631 631.