woensdag 05 oktober 2016 17:52

Opdringerige klussende oplichters

door  Gerda Bos-Specken

Opdringerige klussende oplichters

 

De politie krijgt met enige regelmaat meldingen over deze Engelssprekende klussers die slecht werk leveren voor te hoge prijzen. Het gaat hier om personen die stelselmatig aan de deur hun diensten aanbieden zoals het schoonmaken of renoveren van de gevel of dak, ophogen van de oprit of de voortuin en andere tuinwerkzaamheden.

Bewoners wordt verteld dat bijvoorbeeld hun dak onderhoud nodig heeft en vervolgens krijgen zij hoge rekeningen gepresenteerd die ze contant moeten betalen. Ook maken ze dikwijls het werk niet af. Deze Engelssprekende klussers rijden vaak in bestelbusjes. De politie werkt aan de aanpak van deze reizende klusjesmannen. Daarbij is informatie van gedupeerden en ook van bewoners die deze klussers zien, voor de politie van groot belang!

 

Advies van de politie

Wordt u met dergelijke opdringerige personen geconfronteerd of bent u slachtoffer geworden van deze klussers, bel dan direct de politie via 0900-8844. Noteer altijd signalementen en/of kentekens of maak foto’s. Als u wordt bedreigd of er is sprake van spoed dan belt u 112. Denk niet alleen aan uzelf, let ook op alleenstaanden en/of ouderen in uw wijk of buurt. Deze malafide klusjesmannen gaan geraffineerd te werk en kiezen hun slachtoffers zorgvuldig.

Tips ter voorkoming van oplichting De politie adviseert niet in zee te gaan met klusbedrijven die aan de deur hun diensten aanbieden. Zoek zelf een bedrijf en maak goede schriftelijke afspraken over de omvang, kwaliteit en de prijs van het werk. Weet met wie u in zee gaat. Vraag bijvoorbeeld na of een bedrijf is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Zoek op internet naar het bedrijf en check referenties. Op die manier verkleint u de kans aanzienlijk op teleurstelling of zelfs oplichting.