woensdag 29 januari 2014 19:06

NLdoet in Stadskanaal

door  Ine Bles

Ter informatie voor alle inwoners van Stadskanaal:

Vrijdag 21 en zaterdag 22 maart is het NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Scholen, bedrijven, verenigingen, vriendengroepen, politiek en particulieren zetten zich deze dagen weer in voor een maatschappelijke klus. Vaak blijven er bij vrijwilligersorganisaties klusjes en activiteiten liggen door gebrek aan tijd of menskracht. Het is ook de een dag om eens iets extra's te doen voor uw organisatie.

Inmiddels zijn er voor Stadskanaal al meer dan 20 klussen aangemeld op www.nldoet.nl. Meer klussen zijn van harte welkom want Stadskanaal heeft veel vrijwilligers die zich een dag(deel) willen inzetten.
Het Oranje Fonds stelt maximaal 450 euro per locatie beschikbaar. Dit bedrag kan ingezet worden als bijdrage aan materialen, catering of voor uitstapjes. U kunt tot 3 februari heel eenvoudig een aanvraag doen op www.nldoet.nl. Daarna kunt u geen geld meer aanvragen. 
Begin februari start de grote, landelijke media-campagne. Zorg dus dat u voor februari uw klus op de nldoet-site aanmeldt, zodat deze zichtbaar is voor geinteresseerde klussers.
Voor de meest originele NLdoet klus in de gemeente Stadskanaal is er weer een fraaie standaard beschikbaar en extra media-aandacht. De prijs wordt uitgereikt tijdens de vrijwilligersavond op donderdag 20 maart in de Spont.   

Heeft u nog vragen over NLdoet, dan kunt u contact opnemen met het VIP!: Gandhiplein 5 in Stadskanaal, telefoon 655001.     

U ontvangt deze nieuwbrief omdat uw organisatie staat ingeschreven bij vrijwilligersgroningen.nl (Stadskanaal).