woensdag 19 september 2012 20:39

Er gaat niets boven Groningen! in Vledderveen!

door  Ine Bles

VLEDDERVEEN – Gerda Specken uit Vledderveen heeft dinsdag de enige echte ‘Er Gaat Niets Boven Groningen’-fiets gekregen.

De oranje fiets met de slogan ´Er Gaat Niets Boven Groningen´ was de hoofdprijs van een prijsvraag rond het onlangs gelanceerde fietsknooppunten netwerk van Groningen.

2078 Kilometer
Deelnemers aan de prijsvraag moesten het aantal kilometers raden, dat het Groninger netwerk omvat. Dit zijn in totaal 2078 kilometer – verdeeld over 537 knooppunten met telkens een informatiepaneel. Gerda Specken raadde het precieze aantal kilometers.

Fiets is handgemaakt.
De oranje ‘Er Gaat Niets Boven Groningen’-fietst is vervaardigd door de Fietsfabriek en is uniek in zijn soort. De fiets is met de hand gemaakt en staat voor uitstekende kwaliteit en duurzaamheid.

Naast de hoofdprijs waren er tien tweede prijzen te vergeven: de Capitool Reisgids van Groningen.

Fietsknooppuntennetwerk
Het fietsknooppuntennetwerk van Groningen is in april dit jaar toegevoegd aan het landelijke knooppuntennetwerk. Het maakt het mogelijk om eenvoudig fietsroutes samen te stellen. Dit kan online via digitale fietsrouteplanners, die op meerdere websites te vinden zijn, bijvoorbeeld op www.fietsen.groningen.nl of www.fietsersbond.nl.

Daarnaast zijn er fietskaarten te koop met daarop de knooppunten ingetekend.