E-waste race

Heeft u nog oude apparaten liggen?
Lever ze in bij één van de scholen die meedoen met de E-waste race!

Dit is uw kans om uw oude föhn, broodrooster of computer op te ruimen. U kunt uw apparaat van maandag 16 september tot en met vrijdag 11 oktober 2019 aanmelden via www.ewasterace.nl. Op een met u afgesproken tijd halen de scholieren dan het afval bij u thuis op. 

E-waste race: wat is dat?
Kinderen van basisscholen proberen in vier weken tijd zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (E-waste) in te zamelen. De kinderen leren spelenderwijs hoe belangrijk het scheiden van afval is. Ze ontdekken dat het zonde is dat waardevolle grondstoffen in het restafval belanden. Zo krijgen afgedankte apparaten vaak een tweede leven. Van de apparaat onderdelen die niet meer bruikbaar zijn, maakt de verwerker nieuwe grondstoffen zoals: plastic, ijzer, koper en glas.

Deelnemende scholen

De  negen scholen die meedoen zijn: OBS Hagenhofschool, OBS De Badde, OBS De Oleander, CBS De Höchte, Gereformeerde school Piet Prins, OBS De Musselhorst, CBS De Rank,  RK Heilig Hartschool, CBS Oranje Nassauschool. De winnende groep gaat op schoolreis naar het NEMO Science Museum in Amsterdam.

 

De gemeente Stadskanaal vraagt al haar inwoners om een bijdrage te leveren. Levert u ook uw oude en afgedankte elektronische apparaten in bij één van de deelnemende scholen? Alvast hartelijk dank! 

Afval scheiden? Goed bezig! 

Deze E-waste Race is een initiatief van Weee Nederland in samenwerking met Virol, de gemeente Stadskanaal en de E-waste Race.

Agenda 2019

Januari

12 jan : Nieuwjaarsreceptie
30 jan : Herhaling reanimatie / AED cursus

Februari

8 feb : Ledenvergadering + bingo

April

6 apr  : Vledderveen Schoon
13 apr : Paaseieren zoeken in het Vledderbos

Mei

8 mei  : Herhaling reanimatie / AED cursus
18 mei : Hap, Trap & Geniet Fietstocht

Juni

22 juni : Barbecue & zomerfeest

September

28 sept : Burendag herfstwandeling met stamppotbuffet

Oktober

23 okt : Filmavond "Liek achter de Badde"
26 okt : Vledderveen Schoon

November

30 nov : Sinterklaasfeest