Afvalclub – wij zoeken u!

Heeft u goede ideeën om restafval te verminderen? Of het scheiden van restafval te stimuleren en te verbeteren? Word dan gratis lid van de afvalclub! Dan horen wij graag wat uw ideeën zijn. Er hebben zich al een aantal leden opgegeven. Daar zijn we heel blij mee. Komt u ook bij de club?

Het doel van de gemeente Stadskanaal is dat er in 2020 nog maar 100 kilo restafval per inwoner per jaar is en dat 75% van het huishoudelijk afval word gescheiden. We zijn al op de goede weg maar het kan nog beter. Maar dit kunnen we niet bereiken zonder uw hulp.

Denkt u mee?
U gaat eenmaal in het kwartaal samen met de afvaladviseur en de andere leden in  gesprek over knelpunten, tips en ideeën over afval scheiden.

Meldt u zich aan?
We zoeken maximaal 20 inwoners uit de hele gemeente. Het liefst vanuit ieder dorp een paar. We zoeken leden voor de afvalclub uit verschillende types huishoudens:  

  • U bent starter en koopt of huurt voor het eerst een woning alle groepen
  • U heeft een gezin met kinderen op de basisschool
  • U heeft een gezin met oudere thuiswonende kinderen
  • U bent senior

 

Wilt u ook meedoen? U kunt zich voor 1 juni aanmelden door een mail te sturen naar onze afvaladviseur John Walters via het e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0599-63 16 31. Bekijk het filmpje van mijn oproep aan u!.

Voorwaarden afvalclub-op een rijtje

  • Deelname aan de afvalclub is gratis.
  • Het lidmaatschap kan per kwartaal opgezegd worden bij de afvaladviseur.
  • U bent aanwezig bij de vergadering (eenmaal per kwartaal). Waarin u samen met de andere leden knelpunten, tips en ideeën over afvalscheiding bespreekt.
  • U ondertekent een formulier waarin u akkoord gaat met de voorwaarden en toestemming geeft voor het publiceren van resultaten en uw verhaal in het kader van de AVG.

Agenda 2019

Januari

12 jan : Nieuwjaarsreceptie
30 jan : Herhaling reanimatie / AED cursus

Februari

8 feb : Ledenvergadering + bingo

April

6 apr  : Vledderveen Schoon
13 apr : Paaseieren zoeken in het Vledderbos

Mei

8 mei  : Herhaling reanimatie / AED cursus
18 mei : Hap, Trap & Geniet Fietstocht

Juni

22 juni : Barbecue & zomerfeest

September

28 sept : Burendag herfstwandeling met stamppotbuffet

Oktober

23 okt : Filmavond "Liek achter de Badde"
26 okt : Vledderveen Schoon

November

30 nov : Sinterklaasfeest