AED in Vledderveen

AED in Vledderveen, werk mee aan een veiliger woonomgeving!

Aanschaf: De aanschaf en plaatsing van de AED is een feit.

Dankzij de vrijgevigheid van een aantal ondernemers en inwoners van Vledderveen hebben we dit kunnen realiseren. Bedankt daarvoor!

 Jaarlijkse kosten: Voor onderhoud en energie moeten we ongeveer 100 euro per jaar betalen. Ook hiervoor zijn aanvullende donaties van harte welkom!

 Plaats: De AED wordt bevestigd aan de muur van het zaaltje naast café Veldzicht, een mooie centrale plek in Vledderveen, voor iedereen herkenbaar en goed bereikbaar. Bedankt café Veldzicht en familie Bos voor jullie medewerking hierbij!

 Realisatie: De kast wordt op 4 juli a.s. geplaatst en aangesloten op het AED-netwerk van HARTSLAG.NU

 Wat betekent dit verder:

Wanneer er bij 112 een hartstilstand wordt gemeld, zullen de bij HARTSLAG.NU geregistreerde vrijwilligers, die in de buurt van het slachtoffer zijn, een melding op hun telefoon ontvangen. Ze worden dan naar het slachtoffer of de AED gestuurd. 112 zal de kast alvast op afstand openen zodat de vrijwilliger de AED er zonder moeite uit kan halen.

Voor een goede werking van de AED wordt de kast het gehele jaar op de juiste temperatuur gehouden. Om er zeker van te zijn dat de AED altijd kan worden gebruikt, wordt deze 24 uur per dag en 7 dagen per week op afstand gecontroleerd. In geval van storing wordt direct ingegrepen.

 Om ervoor te zorgen dat we de AED kunnen gebruiken als het nodig is, is het van belang dat zoveel mogelijk vrijwilligers in ons dorp zich registreren bij HARTSLAG.NU. Dit kan relatief eenvoudig als je in het bezit bent van een geldig reanimatie-diploma of certificaat.

Je krijgt automatisch een oproep voor een herhalingscursus als de geldigheidstermijn bijna verlopen is. Je kunt in de bijbehorende app zeer eenvoudig aangeven wanneer je wel of niet beschikbaar bent, en dus wel of niet opgeroepen wilt worden. Uiteraard hoeft dat niet 24 uur per dag. Registreren kan op: https://mijnhartslagnu.nl/#/page/register

 We zijn nog met de gemeente in overleg over een eventuele vergoeding voor de reanimatiecursus. Zo gauw daar meer over bekend is, zullen we dit melden. Meer informatie over cursussen op: https://groningenhartveilig.nl/

Tip: er zijn ook zorgverzekeraars die een dergelijke cursus vergoeden, dus even de voorwaarden checken.

 We hopen dat veel mensen zich bij Hartslag.nu aan gaan melden!

 

Namens werkgroep AED,

Johan Bos,

en Bestuur Plaatselijk Belang Vledderveen

Ine Bles, secretaris.

 

Agenda 2019

Januari

12 jan : Nieuwjaarsreceptie
30 jan : Herhaling reanimatie / AED cursus

Februari

8 feb : Ledenvergadering + bingo

April

6 apr  : Vledderveen Schoon
13 apr : Paaseieren zoeken in het Vledderbos

Mei

8 mei  : Herhaling reanimatie / AED cursus
18 mei : Hap, Trap & Geniet Fietstocht

Juni

22 juni : Barbecue & zomerfeest

September

28 sept : Burendag herfstwandeling met stamppotbuffet

Oktober

23 okt : Filmavond "Liek achter de Badde"
26 okt : Vledderveen Schoon

November

30 nov : Sinterklaasfeest