Oud op Nieuw, feest veilig!

Oud & nieuw: maak er een feest van en vier het veilig!

 

Nog even en dan is het zo ver. We nemen afscheid van 2019. Helpt u mee om van oudjaarsavond een veilige en feestelijke avond te maken?

De gemeente vraagt scholen, ondernemers, buurtwerk en horeca om vooraf maatregelen te nemen en alert te zijn. U kunt helpen door zoveel mogelijk losse spullen, zoals tuinmeubelen en huisvuilcontainers, rond uw woning op te ruimen en binnen te zetten.

Ook de gemeente ruimt op: de kerstboom wordt verwijderd, afvalbakken geleegd en glasbakken verwijderd. Humana verwijderd bovendien de kledingcontainers.

Vreugdevuren, vuurwerk en carbidschieten

Carbidschieten en vuurwerk zijn mooie tradities. Veiligheid en plezier staan hierbij voorop. Vreugdevuren zijn gevaarlijk en veroorzaken (milieu)schade en zijn daarom verboden. De brandweer is alert en zal bij calamiteiten snel ingrijpen om erger te voorkomen.

Denk bij het afsteken van vuurwerk aan uw veiligheid en die van uw omgeving. Vuurwerk mag alleen afgestoken worden op oudejaarsdag tussen 18:00 en 02:00 ’s nachts. Denkt u er aan de restanten de volgende ochtend ook weer op te ruimen?

Carbidschieten mag op oudejaarsdag vanaf 10:00 uur tot ’s nachts 02:00 uur. Hiervoor gelden wel speciale regels. U vindt ze op de oud & nieuw pagina op de site van de gemeente. Op het gemeentehuis kunt u op 24 december gratis een bal halen (op=op) voor het carbidschieten. Meer veiligheidstips vindt u op www.wieisdebock.nl

Overlast of vernielingen

Heeft u overlast of ziet u dat er vernielingen zijn, neem dan contact op met de politie (0900-8844) of anoniem via 0800-7000 en geef de kenmerken van de daders door. Meld eventuele vernielingen ook bij de gemeente via Fixi (www.fixi.nl of de app). U vindt de link ook op www.stadskanaal.nl/meldpunt.

De gemeente doet van alle schade aan gemeentelijke eigendommen aangifte bij de politie en probeert schade op de daders te verhalen. De door de politie aangehouden daders van vernielingen of overlast komen binnen een paar dagen voor de rechter via een snelrechtprocedure.

Alcohol

Een gezellige oudejaarsavond kan uit de hand lopen en voor overlast of vernielingen zorgen bij overmatig alcoholgebruik. De horecagelegenheden letten daarom extra op bezoekers die al stevig hebben gedronken en zullen in dat geval de toegang weigeren. En natuurlijk geldt ook nu: niks onder de 18.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de gemeente (0599-631631) of kijk op www.stadskanaal.nl/oud&nieuw.

Veul hail en zeeg’n in 't nije joar!

 

P.S. we nodigen u van harte uit voor de nieuwjaarsreceptie op 7 januari. Het programma begint om 20:00 uur, u bent welkom vanaf 19:00 uur in Theater Geert Teis.

Agenda 2022

 

Januari

 15   Nieuwjaarswandeling afgelast

Februari

     
 1-21 : Algemene Ledenvergadering op dezelfde wijze als in 2021.

Maart

 5   Voorjaarswandeling
 26 :  Vledderveen Schoon

April

 9 :  Jeugdactiviteit Pasen
21   Dorpsvisiebijeenkomst

Mei

 21 :  Fietstocht
     

Juli

   Zomerfeest
2-07 Garageverkoop
2-07 Activiteit voor de Jeugd basisschoolleeftijd
2-07 Feestavond
   

September

 26   Voorlichting Duurzaam Vledderveen

Oktober

 15 :  Vledderveen Schoon
     

November

     Dorpsvisie?
 26 :  Sinterklaas