Nieuws van de bibliotheek!

Nieuws uit de bibliotheek.

Op dit moment vindt er vanuit de bibliotheek een vakantie-programma plaats:

 

Hierbij een eerste opsomming van wat de bibliotheek nu al wekelijks  aan activiteiten in Stadskanaal aanbiedt, het vaste aanbod zogezegd:

 • Maandag:
  … ochtend is er Klik & Tik: een beginnerscursus voor computervaardigheden. Zo leren de cursisten om te gaan met Word, e-mail, social media en op het internet te surfen en de werking van bijvoorbeeld een webshop. De cursus is gratis en aan het eind van de cursus ontvangen deelnemers die alles doorlopen hebben een certificaat. De cursus wordt landelijk aangeboden vanuit bibliotheken in samenwerking met o.a. de Belastingdienst. Cursisten kunnen zich aanmelden via: https://biblionetgroningen.nl/klikentik , via de klantenservice op 088-5061900 of in de bibliotheek zelf.
  … middag van 16.00 – 17.00 is er juridisch spreekuur, gratis en vrije inloop.
 • Dinsdag:
  … ochtend is er ook Klik & Tik
 • Woensdag:
  … willen wij weer starten met groep Digisterker. Digisterker is de vervolgcursus op Klik & Tik. De cursus gaat vooral over omgang met de digitale overheid en dus ook DigiD. Deze cursus is er niet standaard, maar willen wij wel gaan starten in september. Cursisten kunnen zich nu al melden, er wordt contact met ze opgenomen wanneer we gaan starten: https://biblionetgroningen.nl/digisterker.
  … er is iedere woensdagmiddag kindermiddag in de bibliotheek: in het eLab kun je dan van alles doen, leren en ontdekken. Ook in Musselkanaal en Onstwedde zijn er soms al activiteiten, bijvoorbeeld tijdens de Kinderboekenweek.
 • Donderdag:
  … ochtend is er handwerkcafé van 10.00-12.00 uur. Bij deze open groep kun je vrijblijvend aansluiten: er worden ideeën en tips uitgewisseld.

tweede donderdagochtend van de maand is er Walk & Talk, de koffiepauze voor werkzoekenden

… eens per maand is er het literair café waarbij mensen die als hobby graag verhalen of gedichten schrijven samen komen om eigen werk uit te wisselen, tips en trucs uit te wisselen of met elkaar in gesprek gaan over literatuur.

 • Vrijdag:
  … ochtend is er van 10.00 – 12.00 digitaal inloopsspreekuur i.s.m. Seniorweb
  … ochtend is er ook Les op Maat. Bij Les op Maat kun je onder begeleiding een cursus volgen van Seniorweb, bijvoorbeeld over Word, foto’s bewerken (op je tablet), omgang met de OV-chip kaart etc.

Dit is het vaste aanbod wat wij hebben aan activiteiten, maar zo organiseren wij nog veel meer. Zo zijn er diverse lezingen en workshops voor zowel kinderen als volwassenen. De activiteiten zijn altijd terug te vinden in de agenda van de bibliotheek op de website (https://biblionetgroningen.nl/bibliotheek/stadskanaal/112?page=1) en via onze Facebook pagina (https://www.facebook.com/bibliotheekstadskanaal)

 

Agenda 2020

Januari

4 jan : Nieuwjaarsreceptie

Februari

5 feb : Zaal Veldzicht: Koe, de Klucht
15 feb : Algemene Ledenvergadering & bingo

Maart

21 mrt
: Spellenavond in Zaal Veldzicht, afgelast

April

4 apr  : Vledderveen Schoon. afgelast
4 apr : Paaseieren zoeken voor de kids afgelast

Mei

14 mei  : Brainstormavond Dorpsvisie. Afgelast 
23 mei : Maaien met de Zeis Afgelast
28 mei : Herhaling reanimatie / AED cursus afgelast

Juni - FEESTWEEK  afgelast

3 juni :  Optocht en opening afgelast
4 juni :  Vleddergames afgelast
5 juni :  Jos Tipker voor de kids - BBQ voor allen afgelast
6 juni :  Feestavond: Explosief afgelast
7 juni : Brunch en verrassing! afgelast

September

17 sept   College op bezoek Afgelast
19 sept    Jeugdactiviteit  afgelast
26 sept : Burendag afgelast

Oktober

24 okt : Vledderveen Schoon

November

28 nov : Sinterklaasfeest